Mircea Diaconu a făcut miercuri seară o declarație surprinzătoare, într-o emisiune tv.

„Vă garantez că nu ajung la Cotroceni. O să ajung undeva, oriunde, dar nu la Cotroceni. Subiectul oamenilor care candidează este eminamente politic şi nu trebuie să fie politic. Constituţia cere altceva. Eu am cerut sprijin simbolic şi atât. Ajung la muzeu poate, dar nu la Cotroceni”, a declarat Mircea Diaconu, în direct la Realitatea TV.

Trebuie menționat că, deși candidează din postura de candidat independent, Diaconu mizează pe sprijinul alianței ALDE – PRO România, care l-a propulsat în competiția pentru alegerile prezidențiale din decembrie.

Mircea Diaconu a înregistrat un succes electoral remarcabil, atunci când a reușit să intre în Parlamentul European candidând ca independent, fără sprijinul unui partid politic. Atunci reușita i-a fost asigurată de un masiv sprijin popular, mulți români văzând în Diaconu un candidat anti-sistem.

Actuala candidatură este însă mult mai controversată la nivelul opiniei publice, tocmai din cauza alianței politice care îl sprijină pe Mircea Diaconu. Mulți din foștii votanți ai alianței USL văd ca o trădare faptul că Diaconu este susținut de Victor Ponta, cel care a ajuns premier fiind votat tocmai ca vice-președinte al USL, dar care a fost ulterior acuzat că a încălcat foarte multe din promisiunile făcute susținătorilor săi.