Prezentatorul de la Antena 3, Mircea Badea, a declarat în cadrul unei emisiuni că din punctul lui de vedere alegerile anticipate reprezintă „un cretinism absolut”. Această reacție a venit după ce Iohannis și Orban s-au arătat susținători ai alegerilor anticipate.

Pe de altă parte, Badeaa spus, în mod ironic, că susține Guvernul Orban și Partidul Național Liberal și a precizat că și-ar dori să rămână în continuare la conducere.

În plus, Mircea Badea a mai spus că există o șansă ca Orban să își dea demisia, însă el speră să nu o facă.

Potrivit anumitor surse, se pare că președintele Klaus Iohannis dorește să scape de Ludovic Orban de la Guvern și să impună un alt lider cu greutate.

„După părerea mea subiectul cu alegerile anticipate este de un cretinism absolut. Toți cei care discută despre asta sunt persoane inteligente, dar subiectul în sine este de un cretinism perfect. Ei poate nu au altceva de anunțat. Să le facă odată. Când vom avea alegeri anticipate, cu o oră înainte de alegerile la termen? Orban sare în piață. Dacă Iohannis îi spune sari, el întreabă cât de sus. Și o să-și dea demisia. Eu sper totuși să nu se întâmple. Eu vreau să rămână Guvernul Orban, cu Orban cu tot”, a precizat Mircea Badea.