Mircea Badea nu a putut să se abţină şi a venit cu o reacţie dură după ce în cadrul decernării Premiilor Gopo s-au cântat manele. La scurt timp după ce pe scenă a urcat Dan Bursuc, situația de la Gala Premiilor Gopo a degenerat şi în spaţiul public au apărut o serie de reacții de indignare. Mircea Badea a comentat subiectul pe larg, în cadrul emisiunii.

”A ieșit mare scandal. Tot Internetul și societarea cultă din România și care servește cafeluță cu degețul în sus au fost oripilați pentru că au venit niște cetățeni mai etnici, unul dintre ei îmbrăcat cu maiou peste burtică să cânte manele, manele. Unde? La Premiile Gopo de cinematografie. Mie subiectul aici mi se pare ipocrizia și prostia. Ca să intrăm în subiect ascultăm ceva absolut minunat: ”Manele”, Trupa Spike:

Există momente de genialitate în acest text, tot textul e foarte deșptept, dar aia în care spune ”parchez în castele”, bă, să-ți dea prin cap să scrii asta, parchez în castele, bă, tare, jos pălăria, n-am pălăria, dar tare, bombă, superb. Asta în care zice ”icoane cu rame Armani, să moară dușmanii”. Dumnezeu! Foarte tare. Și aici zice că ”acele îmi face tattoo pe sub piele, dar nu știu ce înseamnă, că e grele cuvintele, e grele, el corazon me duele”. Dumnezeu pe pământ! Versul asupra căruia mă voi opri aici ca să fac introducerea subiectului Gopo și sfânta indignare artistică românească e următorul: ”toți ipocriții se ascund, dar dansează pe ele”.

Trupa de manele a lui Dan Bursuc, Kana Jambe, a cântat două piese, prima ”Romanian Rhapsody”, un cover după ”Bohemian Rapsody” a trupei Queen, cea de-a doua fiind o manea din repertoriul propriu. Dan Bursuc apare în filmul ”Soldații. Poveste din Ferentari”, film premiat la premiile Gopo pentru ”cel mai bun debut”. În ceea ce privește ținuta, spune că i-a fost impusă de către organizatori.

„Ceea ce am văzut, muzical, nu e parodie, e maimuțăreală, au maimuțărit… Dacă ar fi să mă deranjeze ceva, ar fi fost asta. Adică, bă, nu se face să maimuțărești Bohemian Rhapsody. Pot să înțeleg ideea de parodie, e un registru artistic, dar care comportă niște exigențe. Nu vă supărați, o pisică pe care o amestecăm cu niște tacâmuri într-o oală și o dăm de-a dura pe scări sună mai bine decât ce am auzit acum. E o maimuțăreală a uneia dintre capodoperele muzicii recente. Ce am văzut e o maimuțăreală. Înțeleg ideea de parodie, chiar în extrem, e un registru artistic, e o zonă complicată a parodiei. Ce am văzut e o maimuțăreală. Mă dezgustă? Da! Maimuțăreala mă dezgustă. Dacă aș fi avut o problemă, aș fi avut cu asta. Problema e că artiștii lu` pește și finii lu` pește n-au avut o problemă cu asta, unii hăhăiau în sală, ei au avut o problemă cu partea a doua” a explicat Mircea Badea în direct, după ce a văzut momentul în care Dan Bursuc a cântat ”Bohemian Rhapsody” la Premiile Gopo.