Mircea Badea a comentat după ce au apărut noi imagini de la tragedia din Colectiv. În acea filmare, unul dintre șefii ISU, a cedat nervos în noaptea intervenţiei din Colectiv și a înjurat morții: „Lasă-i în p**a mea”!.

Vedeta de la Antena 3 a apreciat că este monstruos să stai pe un scaun și să comentezi ce lucruri nu au fost bine făcute, la patru ani distanță de la tragedie.

”Am zis că de Colectiv nu mai vorbesc deloc. La ce tragedie și monstruozitate s-a întâmplat acolo, propaganda ulterioară și cinismul cu care s-a speculat drama acelor oameni, eu am zis că voi fi exclus din acest subiect. Cumva, actualitatea mă obligă să spun câteva lucruri și mă limitez doar la atât. În legătură cu aceste imagini, e foarte ușor și monstruos să stai pe un scaun liniștit să spui că acel lucru nu a fost făcut bine. Nicăieri pe planetă, comparabil ca monstruozitatea de acolo, nu există niște proceduri pentru astfel de tragedii. Oricine ai fi, cu proceduri sau nu, cred că te șochezi, rău. Cred că e comparabil cu prima dată când mergi pe front în linia întâi și vezi pe lângă tine lucruri. E foarte ușor și ticălos să spui ce nu a fost bine acolo. Regula este ca pe cetățeanul respectiv să îl resuscitezi unde e, nu contează că e pe asfalt”, a susținut Mircea Badea.