Pe principiul că cine se iubeşte nu trebuie să meargă de Valentine’s Day neapărat la Veneţia, Paris sau Viena, ci poate sărbători dragostea şi în România, mai ales că preţurile se pliază mai bine pe criză, capital.ro vă prezintă destinaţiile din ţară unde puteţi petrece în cuplu minivacanţa din preajma „Zilei Îndrăgostiţilor”.

Pentru că este an de criză şi se ştie că şi dragostea trece prin stomac, destinaţiile externe clasice de „Valentine’s Day”, precum marile oraşe europene, ies din discuţie pentru multe perechi de îndrăgostiţi. Acestora le rămân astfel destinaţiile locale.

Printre cei care profită din plin de această sărbătoare importată de români de peste Ocean se numără şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni de la noi din ţară, care îşi împodobesc camerele cu inimioare şi petale de trandafir, astfel născându-se o nouă categorie de pachete de vacanţă.

Staţiunile de la munte, cele mai „romantice”

„De Valentine’s Day, personalul din unităţile de cazare decorează camerele cu flori, coşuri cu fructe, petale de trandafiri şi oferă tinerilor îndrăgostiţi cine romantice, acces gratuit la jacuzzi, la spa. Meniurile culinare includ fructe de mare, cocktailuri, dulciuri în culori şi forme speciale”, ne-a descris Ciprian Enea de la Best Tourism.

Consultaţi de capital.ro, reprezentanţii agenţiilor de turism au nominalizat ca destinaţii romantice perfecte pentru Ziua Îndrăgostiţilor staţiunile de la munte, tradiţionalele deja – mai ales pentru bucureşteni – Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, dar şi oraşele Sighişoara, Sibiu, staţiunile de la litoral Mamaia şi Eforie Nord sau chiar localităţile din Maramureş.

Ziua Îndrăgostiţilor ridică preţurile simţitor în extrasezon

Deşi teoretic februarie este extrasezon pentru majoritatea destinaţiilor din ţară, după Sărbătorile de iarnă şi înainte de Paşte, în preajma în preajma Zilei Îndrăgostiţilor, preţurile cresc simţitor, multe pensiuni şi hoteluri având oferte pentru weekendul 12-14 februarie mult mai piperate decât în mod normal.

În oferta Cocktail Holidays, la un hotel de 3 stele din Băile Felix, în minivacanţa 12-14 februarie tariful este de la 50 de euro pe noapte pentru o persoană care include o cină specială în noaptea de Valentine’s Day, cu meniu exotic şi multe surprize în ton cu sărbătoarea la sosirea în cameră.

Camere împodobite cu petale de trandafiri şi inimioare

La Sighişoara, Butterfly Tourism are un pachet cu cazare la o pensiune de 3 stele la 550 de lei de cuplu, care presupune cazarea pe două nopţi cu mic dejun inclus, cină romantică, trandafiri, şampanie, lumânărele şi toate cele.

La un hotel de 3 stele din Sinaia îndrăgostiţii plătesc 560 de lei pentru două nopţi, în oferta Eximtur, pachet care are şi el toate ingredientele specifice sărbătorii. Tot în portofoliul Eximtur apare şi Sovata ca destinaţie de Valentine’s Day, unde la un hotel de 4 stele cu spa tariful pentru două nopţi cu mic dejun este de 590 de lei pe cameră. Pe lângă „dulcegăriile” obişnuite, turişti dispun de acces nelimitat la facilităţile de spa.

La mare, pachete ceva mai accesibile

Mai ieftine sunt pachetele de la mare, unde pentru două nopţi de cazare costă 260 de lei pentru două persoane, atât la Eximtur, cât şi la Buttelfly Tourism.

Nu lipsec de Ziua Îndrăgostiţilor ofertele de genul „stai trei nopţi, dar plăteşti două”. O astfel de ofertă are Cocktail Holidays la Predeal, unde pachetul costă 347 de lei de persoană la un hotel de 3 stele, unde până şi micul dejun este romantic.

În portofoliul Prestige Tours, la Breaza, pentru o noapte de cazare la Clubul de Golf Lac de Verde un cuplu plăteşte 395 de lei şi pachetul include, pe lângă meniul „siropos”, şi o lecţie de golf de oră, în urma căreia îndrăgostiţii primesc diplome de golfeuri.