Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu tânăra care a denunţat un vlogger pentru anumite infracţiuni şi primeşte constant ameninţări de la susţinătorii acestuia, menţionând că i-a transmis fetei în cauză că îi este alături şi că instituţia pe care o conduce veghează la siguranţa şi integritatea sa.

„Mă îngrijorează foarte mult situaţia creată şi modul în care a degenerat. De aceea, am luat legătura cu această tânără şi i-am oferit întreg suportul. I-am transmis că îi suntem alături şi că veghem la siguranţa şi integritatea sa. Tinerii trebuie sa înţeleagă că emoţiile pe care le au pot fi exprimate în orice alt mod, dar nu prin violenţe, agresiuni verbale şi ameninţări”, a scris joi Vela, pe pagina de Facebook.

„Vreau să cred, lucrând cu o echipă din care fac parte şi femei, că nu putem închide ochii în faţa unor abateri de acest tip”

El a precizat că ceea ce îl intrigă este „conţinutul violent pe care acest tânăr îl promova în rândul urmăritorilor săi”.

„Aceşti copii trimit, probabil fără ştirea părinţilor, mesaje agresive, care îi compromit, dar care se află deja în atenţia Poliţiei. Care sunt valorile după care construim societatea în care trăim? Ce ne învăţăm copiii? Vreau să cred, lucrând cu o echipă din care fac parte şi femei, că nu putem închide ochii în faţa unor abateri de acest tip. Îmi doresc să le vorbim tinerilor despre femeile minunate care au influenţat şi schimbat lumea, care influenţează zilnic comunităţi, care fac bine, muncesc enorm şi se străduiesc să contribuie la dezvoltarea unei societăţi sănătoase. Vreau sa le vorbim despre faptul că doamna sau domnişoara care se află lângă noi este mama, sora, iubita, soţia sau o persoana apropiată sufletului cuiva. Nu putem transforma respectul în barbarie!”, a afirmat ministrul de Interne.

Anterior, Marcel Vela îşi exprima îngrijorarea „faţă de numărul mare de urmăritori pe care îi avea vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele de Colo, şi îi îndemna pe părinţi să acorde atenţie persoanelor pe care le urmăresc copiii în mediul online, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale.