‘Astăzi, am fost surprinşi de faptul că /experţii/ nu au putut să meargă la faţa locului deoarece rebelii nu au convenit asupra garantării securităţii misiunii. Deci, misiunea a fost amânată pentru mâine’, a declarat oficialul sirian, într-o conferinţă de presă la Damasc.

Ministrul sirian de externe a afirmat de asemenea că ţara sa se va apăra în caz de atac atac militar occidental. ‘Avem două opţiuni: fie ne predăm, fie ne apărăm cu mijloacele de care dispunem. A doua opţiune este mai bună: ne vom apăra’, a declarat el în cursul conferinţei de presă.

Walid Mouallem a adăugat că o eventuală lovitură militară occidentală împotriva ţării sale ar servi interesele Israelului şi pe cele ale reţelei Al-Qaida. ‘Efortul de război depus de SUA şi aliaţii lor va servi interesele Israelului şi în al doilea rând pe cele ale Frontului al-Nosra’, grupări armate care luptă cu rebelii sirieni şi care au făcut alianţă cu Al-Qaida, a mai spus şeful diplomaţiei siriene.

Totodată, ministrul sirian Walid Mouallem a cerut prezentarea de dovezi care să susţină acuzaţiile privind recurgerea la arme chimice de către regimul de la Damasc. ‘Auzim tobele războiului în jurul nostru. Dacă doresc să lanseze o agresiune împotriva Siriei, cred că pretextul utilizării de arme chimice nu este exact totul. Le cer să arate ce dovezi au’, a declarat ministrul sirian în timp ce SUA şi aliaţii lor studiază posibilitatea unui atac împotriva regimului sirian.

Walid Mouallem a prevenit de asemenea că ţara sa dispune de mijloace de apărare care vor surprinde lumea. Totodată, el a afirmat că Rusia nu-şi va abandona aliatul sirian. ‘Pot să vă asigur că Rusia nu a abandonat Siria. Relaţiile noastre vor continua în toate domeniile şi mulţumim Rusiei pentru sprijinul său /…/’, a mai afirmat ministrul sirian în cursul conferinţei de presă amintite.
Sursa: Agerpres