Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat joi, că probabil, elevii vor purta mască de protecție în interiorul școlilor și anul școlar viitor.

Decizia nu a fost încă luată, dar autoritățile cred că menținerea obligativității purtării măștii de protecție în interiorul școlilor este cea mai bună soluție

„Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși lecția din Marea Britanie ne învață că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, la TVR.

Ministrul Sănătății a mai spus că măsura privin masca ar putea fi prelungită și din cauza faptului că numeroși copii nu vor fi vaccinați

Când se vor întoarce elevii la școală?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat săptămâna aceasta, că în cazul în care nu va exista un al patrulea val al pandemiei, elevii vor reveni la școală pe data de 13 septembrie, cu prezență fizică.

„Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, sigur că, pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la școală cu prezență fizică”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește vaccinarea profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că ei se încadrează categoria profesională cu cea mai ridicată rată de vaccinare, de 60%. Totodată, ministrul a mai menționat că și elevii au început să se vaccineze, deci situația s-ar putea stabiliza până în această toamnă când toate cursurile vor fi reluate.

„Avem 127.000 de tineri din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați, un procent important. La categoria 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani. Totalul celor care au vârsta între 16 și 19 ani este 820.000. (…) 117.000 din 820.000, deci aproape 15%, sunt vaccinați. Vor fi mai mulți. Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, a mai afirmai Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Sursă foto: Dreamstime