"Fiecare dintre noi putem să facem acest lucru pentru a respectă şi a iubi această ţară atât de frumos numită grădina Maicii Domnului. Preluarea primei preşedinţii a Uniunii Europene în 2019, imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri va reprezenta o oportunitate pentru crearea unui profil european consolidat al României (…) Practic, vorbim de cel mai important proiect post-aderare care va trebui susţinut de toate forţele politice din România", a declarat Birchall.

 

Ana Birchall a făcut apel la societatea civilă şi la presă să o ajute în pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va fi exercitată de România în prima jumătate a anului 2019.  

"În pregătirea preşedinţiei, îmi pun speranţe inclusiv în societatea civilă, în mass-media, să fim parteneri în a arată inclusiv această frumuseţe a României care este atât de bogată şi de mult prea multe ori nepusă în valoare. Fiecare dintre noi putem să facem acest lucru pentru a respectă şi a iubi această ţară atât de frumos numită grădina Maicii Domnului", a spus Birchall.