Astfel, prezent la manifestările organizate de 1 Decembrie la Alba Iulia, Ponta a declarat că intenţia Guvernului de a reduce perioada de concediu pentru creşterea copilului “este o mare greşeală”.
“Este încă o mare greşeală şi probabil că reacţia întregii societăţi va îndrepta această mare greşeală şi absurditate venită din mintea unui om care, din păcate nu se gândeşte la România”, a spus liderul social-democrat.
La rândul său, deputatul PDL Raluca Turcan a transmis, potrivit Agerpres, un comunicat de presă în care a  criticat intenţia de reducere a concediului maternal şi a banilor alocaţi mamelor şi a susţinut că “’PDL face aceste reforme pentru oameni, nu pentru cifre”’.
“Din punctul meu de vedere, soluţia pe care o voi susţine la prima întâlnire a conducerii PDL este păstrarea perioadei de concediu maternal la 24 de luni şi a plafonului actual al indemnizaţiei între 600 şi 3400 lei. Iar pentru a încuraja revenirea în muncă, după primele 6 luni se poate oferi o stimulare de la 500 la 100 de lei, în funcţie de cât de repede se reia activitatea”, a precizat deputatul Raluca Turcan.
Ministerul Muncii a propus luni reducerea perioadei de concediu de creştere a copilului la 12 luni şi acordarea unui stimulent lunar de 500 lei pentru următorul an.
UPDATE: Boc: Vom decide după finalizarea discuţiilor din Coaliţie
Premierul Emil Boc a declarat că va decide durata concediului maternal şi valoarea indemnizaţiei pentru mame abia după finalizarea dezbaterii publice şi după discuţiile din Coaliţie.
“Vom lua o decizie după ce se va finaliza dezbaterea publică şi după discuţia din Coaliţie, pe care evident o vom prezenta. Până atunci, evident, ascultăm toate opiniile care se impun pe acest subiect şi, după ce această perioadă va fi epuizată, vă vom anunţa decizia Guvernului. Repet, eu sunt ultimul care ia decizia, până atunci aştept concluziile celor abilitaţi”, a spus Emil Boc.