"Astăzi spunem unei universităţi că nu mai putem finanţa programe de ştiinţe politice, drept sau religie la acelaşi nivel ca până acum, pentru că nevoia lor pe piaţă nu mai este atât de mare ca în anii trecuţi şi trebuie să înţeleagă, şi ei, acest lucru. În momentul de faţă, în sectorul IT nu putem, prin absolvenţii pe care îi livrăm, să acoperim nici măcar jumătate din cererea companiilor", a spus, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei. 

În ceea ce priveşte o corelare şi a studiilor din învăţământul preuniversitar cu necesarul de pe piaţa muncii, ministrul Valentin Popa a menţionat că prioritatea o are învăţământul tehnic profesional, cu accent pe învăţământul dual. 

"În învăţământul preuniversitar ne preocupă foarte mult să dezvoltăm învăţământul profesional tehnic şi, în special, învăţământul dual. Este prioritatea mandatului în sistemul preuniversitar – învăţământul dual, cel care este susţinut atât de stat, cât şi de companii, şi unde pregătim tinerii exact pentru ceea ce au nevoie întreprinderile şi companiile noastre", a arătat ministrul Educaţiei, informează Agerpres. 

Ministrul Valentin Popa a participat, joi, la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Petroşani, singura instituţie de învăţământ superior din ţară care pregăteşte ingineri în domeniul mineritului. Cu acest prilej, universitatea a primit, prin ordin de ministru, placheta şi diploma aniversară "Dimitrie Gusti".