Ministrul Educației a dat ordin

Anunț de ultim moment pentru elevi și părinți! Ministrul Educației a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că a semnat ordinul pentru adaptarea programei de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat la realitățile actuale.

”Dacă vorbim de examene naționale aș vrea să mai dau o știre în premieră. Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realității programei pentru examenele naționale. Astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020-2021”, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre elevii care merg la școală în funcție de scenariul în care se află localitatea unde învață.

„Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu, sunt 903 localități în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniță vor merge cu prezență fizică clasele 1- 4 plus clasa pregătitoare și de asemenea vor merge elevii din clasele terminale care vor susține examenele naționale în curând.”, spune ministrul Educației.

Anunț de ultim moment pentru elevi și părinți! La câte cazuri de COVID se suspendă școala

Ministrul a ținut să precizeze la câte cazuri de infectare cu coronavirus se suspendă școala în format fizic.

“Ministerul Educației va monitoriza cu comunitățile locale,mă bazez pe implicarea acestora pentru a asigura o stare cât mai bună în deschiderea școlilor din România.

Știm de asemenea când vor fi suspendate cursurile: la grădiniță și ciclu primar se supendă 14 zile de la primul caz. La liceu și gimnaziu, la primul caz se începe anchetă epidemiologică și vor fi analizate măsurile.

Fie se suspendă cursurile după primul caz, fie se continuă până la apariția celui de-al doilea caz”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii nu vor fi primiți la școală la cel mai mic simptom

Șeful de la Educație a mai spus că, la cel mai mic simptom al unui elev, acesta nu va mai fi primit la școală, subliniind că nu se vor pune absențe pentru aceștia.

”Pentru acei copii care prezintă cât de mici simptome specifice nu trebuie primit la școală, nu trebuie primit în comunitate. În această situație nu se vor pune absențe. Elevul trebuie să anunțe cadrul didactic de această situație.

Toți elevii care au probleme vor învăța în sistemul online.

Nu va exista niciun fel de rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate este, de asemenea, un lucru obligatoriu, iar dacă va fi nevoie vor fi deschise și ușile.

Solicităm respectarea tuturor normelor pentru transporturile școlare. Vom face verificări în acest sens, dar este esențială respectarea normelor pentru că mijloacele de transport sunt identificate drept posibile focare”, a spus Cîmpeanu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu