‘În câteva zile se va pregăti o Hotărâre de Guvern. Practic, nu va fi nicio Companie Naţională de Comunicaţii, dar statul va încerca o optimizare a folosirii resurselor de comunicaţii din companiile de stat. Repet, nu va exista nicio Companie Naţională de Comunicaţii ca entitate separată, dar statul va prelua resursele existente în companiile naţionale’, a afirmat Vreme.

În ultima perioadă de timp, în mod neoficial, s-a adus în discuţie faptul că pe masa de lucru a Guvernului s-ar afla un proiect de înfiinţare a Companiei Naţionale de Comunicaţii, ceea ce ar fi condus la gruparea a cinci entităţi deja existente, cu 15.000 km de fibră optică, o reţea WiMax şi afaceri de peste 100 milioane euro. Pe lista celor cinci entităţi se află Societatea Naţională Radiocomunicaţii, Teletrans, Conpet, Telecomunicaţii CFR şi RoEduNet.

La ora actuală, se lucrează la elaborarea unui studiu privind posibilităţile de utilizare a resurselor deja existente în companiile de stat, care ar urma să facă parte din noua reţea.
SURSA: Agerpres
DETALII:Se naște sau nu Compania Națională de Comunicații?