Tudorel Toader are venituri impresionante, potrivit declarației de avere depuse la finalul lunii februarie pe site-ul Ministerului Justiției. Astfel, lunar, ministrul justiției are venituri din pensie de peste 27.000 de lei.

Tudorel Toader a obţinut, anul trecut, cumulat, suma de 327.000 de lei din pensii. Asta înseamnă că, lunar, ministrul justiției încasează 27.250 de lei.Ministrul a mai completat în declarația de avere că are și aproape opt hectare de teren agricol și forestier, un apartament și două case în județul Vrancea.În plus, Toader mai deține în Iași două apartamente și o casă.Fostul judecător al Curții Constituționale a completat că deține și trei autoturisme: două Volkswagen (Passat și Touareg) și un Audi Q3. Aici iese în evidență o greșeală făcută de ministrul justiției, care a scris Wolkswagen.

La aceste venituri se adaugă și cele obținute ca profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, de la care a câștigat aproape 177.000 pe an, dar și ca ministru al justiţiei: 120.000 de lei anual și 69.000 de lei, tot pe an, ca membru CSM.
De asemenea, Tudorel Toader a declarat că a primit 3.600 de euro din chirii şi 6.600 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.

SURSA: digi24.ro