Potrivit ministrului, angajările în Ministerul de Interne sunt blocate, până la finalizarea auditului, din cauza pilelor și relațiilor de care se folosesc candidații pentru ocuparea posturilor. De asemenea, vine și cu ” o propunere de buget pertinentă” pentru 2020.

”Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da”, a spus Vela.

”Până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Minsterului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Până la urmă, această sistare şi această suspendare este şi firească, având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi o reorganizare a Ministerului şi o propunere de buget pertinentă şi corectă”.

În plus, Marcel Vela a declarat că la viitoarele angajări va conta profesionalismul.

”Va conta profesionalismul şi voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor şi celorlalte structuri ale Ministerului”.

Marcel Vela a mai precizat și că organizează şi manageriază activitatea MAI ”aşa cum ar fi trebuit să facă şi ceilalţi miniştri”.