‘Am făcut toate demersurile împreună cu colegii din Guvern, am identificat o sursă de finanţare şi în momentul de faţă avem 76 de milioane de lei, iar estimarea noastră este că vom reuşi să achiziţionăm cu aceşti bani minim 600 de microbuze, în condiţiile în care anul trecut au fost achiziţionate 187. În acest moment licitaţia este declanşată’, a declarat ministrul Educaţiei.
El a precizat că achiziţia de microbuze şcolare va continua şi în următorii ani, mai ales că o parte din parcul auto existent urmează să iasă din uz.
‘Programul continuă, practic aproape în fiecare an s-au achiziţionat microbuze, pentru că noi trebuie să luăm în calcul şi microbuzele care ies din funcţiune. Deci nu trebuie să acoperim doar necesarul din diferite localităţi, dar să şi înlocuim autovehiculele mai vechi’, a spus Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a participat, sâmbătă, la inaugurarea Centrului de Excelenţă de la Universitatea din Piteşti, realizat în colaborare cu Inspectoratul şcolar Judeţean (ISJ) Argeş şi destinat pregătirii elevilor cu rezultate deosebite din învăţământul preuniversitar.
SUrsa: Agerpres