Într-o nouă postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii, instituţia lămureşte o situaţie intens dezbătută în ultima perioadă.

Trebuie sau nu să se vaccineze şi românii care au făcut deja COVID-19? Răspunsul Ministerului este “Da”.

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă, cu toate că este foarte rară

Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. În plus, imunitatea dobândită de cei care au trecut deja prin boală diferă foarte mult, dar totuşi reinfectarea are şanse minime să se întâmple în primele 90 de zile.Astfel, oficialii Ministerului Sănătăţii spun că persoanele care au fost deja infectate pot amâna vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.

Potrivit datelor oficiale, până miercuri, 17 februarie, 714.709 români fuseseră declarați vindecați de COVID-19.

Sunt menţionate şi anumite tipuri de tratament care pot reduce eficacitatea vaccinului, astfel că persoanele le-au primit ar trebui să amâne momentul vaccinării.

Din cauza riscurilor crescute, vaccinarea e recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală

“Mă pot vaccina dacă am făcut deja COVID-19? Da, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19.

Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală.

Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. Este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile. Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.

Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului.

Om cu om #OprimPandemia

Surse: https://bit.ly/3jZe4Iw

https://bit.ly/3asQ0Li

https://bit.ly/3dmubi8 ”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.