Fondul de investiții Abris Capital Partners ar fi pe lista cumpărătorilor interesați de o astfel de achiziție, mai scrie MIRSANU.RO. Totuși, Cezar Scarlat, senior partner al Abris Capital, a negat această informație pentru revista Capital.

Oscar Downstream, care este cel mai mare distribuitor independent de motorină din România, stă la baza averii omului de afaceri Alin Niculae. Contactați de revista Capital, reprezentanții Oscar Downstream spun că o companie în creștere, solidă și extinsă la nivel național, atrage atenția analiștilor și investitorilor.

„Ne-am setat o strategie de dezvoltare pe următorii cinci ani, cu cifre foarte clare și obiective bine definite, unul dintre acestea fiind intrarea pe piața de retail. Ne vom concentra pe dezvoltarea națională în B2B și B2C ce intră în planul strategic pe următorii cinci ani, dar și pe extinderea în afara granițelor prin prisma parteneriatelor pentru acceptanța cardului Oscar în alte rețele de stații din Europa. Urmărim să încheiem parteneriate prin care să oferim clienţilor soluții de alimentare cu card în puncte cheie pe traseele de transport internațional atât în regiune cât și în Europa“, au declarat pentru Capital reprezentanții companiei.

Cifra de afaceri a distribuitorului a scăzut anul trecut cu 3,6% până la 382,3 mil. euro. Acesta este al patrulea an în care vânzările companiei sunt în scădere, timp în care profitul petrolistului s-a majorat constant. Totuși, în 2016, benzinarul a încasat un profit net de 11,64 mil. euro, cu 18% peste nivelul din anul anterior, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

„Deși cifra de afaceri a avut o ușoară scădere pe fondul fluctuaților prețului carburanților, volumele vândute au crescut și își păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final. De asemenea profitul net înregistrează un avans constant datorită creșterii volumelor de carburant comercializate și a accentului pus pe infrastructura logistică și de depozitare. Investițiile în flotă și depozite încep să își arate roadele prin optimizarea costurilor logistice și creșterea eficienței operaționale“, mai precizează reprezentanții distribuitorului de carburanți.

 

Portofoliul Oscar Downstream include furnizarea de motorină prin două segmente principale: alimentarea pe bază de carduri de carburant în reţeaua proprie de staţii şi distribuţia de carburanţi printr-o reţea de peste 1.700 de staţii de incintă instalate direct la client, la nivel naţional, potrivit reprezantanţilor companiei. Distribuitorul dispune de o capacitate de stocare proprie de peste 50.000 de metri cubi şi de o flotă de autocisterne.

Antreprenorul Alin Niculae figurează pe locul 18 în ediţia din acest an a Top 300 Capital Cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 220-230 mil. euro.

Plasamente imobiliare

În ultimii ani, antreprenorul şi-a diversificat investiţiile şi în zona imobiliară. Compania sa este beneficiarul ansamblului rezidenţial 21 Residence Politehnica, format din cinci clădiri cu 11 etaje şi un total de circa 1.500 de apartamente, care se construieşte lângă hipermarketul cora Lujerului. Dezvoltarea proiectului este asigurată de omul de afaceri Petre Niculae (57 de ani), fost acţionar al Oscar Downstream şi unul dintre cei mai prolifici investitori în locuinţe din Sectorul 6.

Anul trecut, alături de firma Exigent Development, controlată de Daniel Niculae (36 de ani) şi Francesca-Elena Niculae (23 de ani), Oscar Downstream a cumpărat terenul de circa 3,5 hectare al fostei fabrici de pâine Lujerul, tranzacţie estimată la circa 9 mil. euro. În martie anul acesta, benzinarul a înfiinţat şi un sediu secundar pe acest teren.

„Dezvoltarea de proiecte imobiliare nu este în obiectivul nostru. Datorită creşterii numărului de angajaţi, zona Lujerului poate fi luată în considerare pentru o potenţială extindere a sediului Oscar, însă pentru moment nu s-a luat nicio decizie în acest sens“, au declarat reprezentanţii Oscar Downstream.

Cert este că pe lotul achiziţionat a început construcţia unui ansamblu rezidenţial cu 743 de apartamente, a cărui dezvoltare este realizată tot de Petre Niculae.

CITIȚI ȘI Ultimele rămăşiţe ale fabricii de pâine Lujerul lasă locul primelor blocuri cu apartamente

Recent, Romexpo a intrat într-un acord de vânzare cu o firmă controlată de Francisca Niculae, fiica lui Alin Niculae. Investitorul urmează să cumpere un teren cu 4,7 mil. euro în spatele complexului expoziţional. Cel mai probabil vor să construiască aici tot locuinţe, dat fiind istoricul milionarului pe piaţa imobiliară. Niculae este beneficiarul a o serie de ansambluri rezidenţiale din Sectorul 6, construite de firma Pedro Company Constructexim, controlată de Petre Niculae.  

Tot de curând, proprietarul Oscar Downstream a plătit 5,6 mil. euro pentru un teren de peste două hectare din cartierul Chitila din București. Lotul a fost preluat de la Prospecțiuni SA, firma în insolvență a lui Ovidiu Tender.