„Exită din punctul nostru de vedere cel puțin trei motive de neconstituționalitate a acestei legi. Vom discuta cu juriștii și cu ceilalți colegi din opoziție să înaintăm către CCR o verificare de constituționalitate, care nu va împiedica intrarea în vigoare a legii, deoarece acesta trebuie să intre în septembrie 2021. Până atunci CCR are timp”, a decșarat Seidler, la finalul ședinței Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților.

Deputatul USR a precizat care sunt cele trei probleme considerate de către acesta drept neconstituționale:

„Cele trei probleme majore ale acestei Legi a pensiilor rămân. În continuare rămân în vigoare pensiile speciale. Nu este deci o reformă reală a sistemului de pensii. Legea va intra în vigoare abia în septembrie 2021 și e doar o promisiune a actualei majorități guvernamentale pentru categoria pensionarilor. Li se promite cu trei luni înainte de alegerile parlamentare o creștere iluzorie cu 40% a punctului de pensii fără să se spună de unde vor fi aduși acești bani, în condițiile în care recent Guvernul a trebuit să suplimenteze din fondul de rezervă către fondul de pensii”, a adăugat Seidler.

Și președintele Consiliului Național al Dizabilității din România, Daniela Tontsch, a afirmat că va lua în considerare contestarea Legii pensiilor la CCR, susținând că este o discriminare faptul că persoanele cu handicap muncesc la fel de mult ca cele valide pentru a atinge stagiul de 15 ani de muncă.

Camera Deputaților este for decizional în cazul Legii pensiilor.