Mihai Tudose l-a acuzat pe ministrul Răzvan Cuc că nu trimite la Comisia Europeană documentația pentru finanțarea proiectului podului peste Dunăre. Fostul premier a susținut că nu ar fi plecat din fruntea Guvenului în 2018 dacă nu contractul pentru podul suspendat peste Dunăre nu ar fi fost semnat. „Urmaresc foarte de aproape proiectul, fara spectacol. Stiti ca n-am facut spectacol nici inainte. N am spus-o in campanie, n am spus-o nici cand am preluat mandatul de premier. Uite ca n-am promis si l-am facut. (…) Nu plecam pana nu faceam acest lucru, chiar cu riscul de a ma acuza toata lumea ca ma tin de scaun, ca vreau sa fiu prim-ministru. Am pus toata presiunea ca premier la ministrul Transporturilor sa faca lucrurile si sa le faca corect. Daca nu era gata, ma legam de scaun pana cand o faceam”, a precizat Tudose, conform Debraila.ro.

Fostul premier a folosit cuvinte grele la adresa lui Răzvna Cuc, pe care l-a numit „dement”, în contextul în care Guvernul Dăncilă nu a trimis nici până acum Comisiei Europene cererea de finanțare pentru podul suspendat, proiect cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro.

„La Ministerul Transporturilor si la cel al Fondurilor Europene sunt doua monumente de incompetenta. Doamna Cretu (n.r. ProRomania, comisar european pentru dezvoltare regionala) a spus clar: <<Noi aprobam ce ni se trimite!>>. Am vazut doua declaratii halucinante ale monumentului de incompetenta Cuc. A spus ca i-a aratat doamnei comisar Cretu cate proiecte are in birou la el. Replica, doamna Cretu este o doamna si nu si-a permis, era: <<Ba, dementule, daca le tii in birou… eu le aprob cand sunt la Bruxelles>>. Ministrul Transporturilor, la Braila, cand a fost intrebat de unii dintre colegii dumneavoastra daca a trimis cererea de finantare, a spus ca ne trebuie oameni patrioti la Bruxelles. Raspunsul este acelasi: <<Pai, demența ta, nu vrei sa trimiti tu actele acolo, ca sa le semneze cineva?>>. Poate inca nu a aflat ca podul peste Dunare si infrastructura conexa sunt in MasterPlanul de Transport aprobat de Bruxelles, in timpul Guvernului Ponta, pe vremea ministrului Ioan Rus. Niste extinctoare… Dumnezeule, trebuie pur si simplu luata hartia si trimisa la Bruxelles, atata tot. Ei au invatat o chestie si le e frica ca de dracu.. folosesti bani europeni, dupa ei vine OLAF-ul (n.r. Oficiul European de Lupta Antifrauda). Uite ce a patit cu Teldrum. Atunci, daca iei bani de la buget, nu vine OLAF-ul, vin ai nostri si aici mai faci o contestatie ca completul de 3, de doi jumate’, ca Curtea Constitutionala. Daca vine OLAF-ul e naspa..”, a mai adaugat Mihai Tudose, citat de portalul DeBraila.ro.