Mihai Tudose a acordat deja un interviu la Romania TV, la nici doar 24 ore după ce a suferit un infarct. Fostul premier a povestit cum a fost experienţa morţii premature, prin care a trecut recent, explicând că şi-a pierdut cunoştinţa rapid și s-a mai trezit doar în sunetul sirenelor salvării.

„Am trecut pe langa moarte cumva, asa este. Am avut si noroc, si o echipa de medici extraordinari. E bine. Dupa cum vedeti, vorbesc, sunt bine, sunt vioi…Dar a fost un infarct destul de mare”, a spus Mihai Tudose. La sfârşitul acestei săptămâni, fostul premier ar putea fi externat.

Întrebat de Ciutacu dacă a văzut celebrul „tunel al morţii”, de care au povestit mai mulţi pacienţi care şi-au pierdut cunoştinţa, Tudose a avut un răspuns în stilul său caracteristic

„Domnule, cred ca e reclama falsa. Nu am vazut nici tunel, nici flori, nici lumini. Nu erau, dar… Nu m-au năpădit nici imagini din copilărie, nimic din toate astea, pur si simplu s-a stins lumina. Mi-am revenit in sunete de salvare”.

Cel care i-a salvat viaţa lui Mihai Tudose a fost chiar Nicolae Bănicioiu, fostul ministrul al Sănătății.

„Domnule, s-a prins imediat ca e ceva in neregula. Stiti, ca tot profanul…ma doare un pic aici, ce-o fi? Nu, el s-a uitat si, dupa primele simptome mi-a zis ”Bai Mihai, cred ca ai ceva la inima”. Eu am zis ”Hai, ma, lasa… Iau cu apă” … Bai, e grav. A vazut ca incepusem sa transpir abundent si a zis ca e grav. A chemat salvarea imediat, inainte sa… A venit imediat, cu medic, cu tot ce trebuie. Deci practic echipajul de pe salvare mi-au salvat viata in prima faza si apoi medicii, in sala de operatie, au facut minuni. Interventia a fost rapida si nu au ramas sechele. Daca dura mai mult de la momentul producerii infarctului pana la operatie, ma puteam alege cu leziuni permanente, ireversibile”, a povestit Mihai Tudose pentru Romania TV.