Ce funcție va ocupa Mihai Tudose în PSD?

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose ar putea fi desemnat managerul de campanie al PSD în anul electoral 2024. A fost propus de către liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. Momentan, propunerea trebuie validată de restul social-democraților. Ca maganer de campanie, el ar trebui să facă strategia de campanie şi să urmărească îndeplinirea ei.

„Nu sunt oficial desemnat, este propunerea pe care a făcut-o domnul Ciolacu. Eu sunt de acord, îmi asum dacă e. Trebuie şi validată de partid, vedem dacă mai sunt şi alte idei.

Aici nu faci chiar ce vrei, faci ceea ce stabileşte un colectiv. Eu nu sunt deţinătorul adevărului absolut, eu nu cred că am cele mai bune idei şi nu le ştiu eu chjiar cel mai bine pe toate”, a declarat el, duminică seară, în cadrul unui interviu acordat pentru Prima News.

Care sunt propunerile PSD pentru alegerile europarlamentare

Se pare că tot Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024. Pentru locul doi, cele mai mari șanse le are Carmen Orban, consiliera premierului României, Marcel Ciolacu. A treia poziție ar urma să fie ocupată de europarlamentarul PSD Victor Negrescu, susțin surse politice citate de news.ro. Cel puțin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi cedate pentru candidații PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

Următoarele locuri vor fi ocupate de Claudiu Manda (Dolj), Dragoș Benea (Bacău) și Maria Grapini, candidat din partea PUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu.

„PUSL va primi încă un loc eligibil. Carmen Avram nu mai are susținere și ar putea fi înlocuită cu o altă jurnalistă din trustul Intact, însă concurența e mare: în cursă a intrat și Lavinia Șandru”, ar fi spus acele surse politice.

Așadar, pentru PSD mai rămân trei-patru locuri eligibile, în funcție de scorul PSD. De asemenea, dintre actualii eurodeputați, se luptă să mai prindă un loc Dan Nica și Rovana Plumb. În plus, „la ușa partidului bate și Corina Creţu, aleasă în 2019 pe locurile ProRomânia, dar se opune Mihai Tudose. Din regiunea Moldova, Marius Budăi sau Doina Teodorovici de la Botoșani ar putea obține un loc eligibil. Gabriela Firea a fost un nume luat în calcul, dar doamna Firea nu e dispusă deocamdată să plece la Bruxelles”, ar mai fi zis acele surse.