Antena 3 și jurnaliștii care au pierdut în procesul cu Laura Codruța Kovesi se plâng la Curtea European pentru Drepturile Omului (CEDO). Anunțul a fost făcut Mihai Gâdea în ediția de marți a emisiunii Sinteza zilei.

„Are foame de bani, e disperată după bani, i-am dat bani. I-am dat bani lui Kovesi, asta este situația. Recunoaștem decizia unei instanțe și o respectăm în ciuda faptului că nu suntem de acord cu ea”, a spus Mihai Gâdea.

„Și la CEDO vă anunțăm că va fi probabil cel mai spectaculos proces pentru libertatea presei. Acest proces va fi…jurnaliștii Antena 3, postul Antena 3 versus Laura Codruța Kovesi. Modul în care acest proces se va desfășura, chiar dacă el va dura, cred că va fi o piatră de temelie pentru libertatea presei în România”, a mai adăugat Mihai Gâdea, reamintind: „Postul nostru de televiziune a plătit acea sumă imensă pentru că Kovesi e disperată după bani.”

Reamintim că în luna martie Curtea de Apel Ploiesti a decis ca Mihai Gadea, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Antena 3 sa-i plateasca in solidar sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma de 300.000 de lei cu titlu de daune morale. Decizia a fost atacată și la Curtea Supremă, iar procesul este în curs.

Totodată, instanța i-a obligat pe Antena 3 SA si pe realizatorul TV, Mihai Gâdea, „să formuleze scuze publice reclamantei-parate”.

SURSA: paginademedia.ro