Raed Arafat nu a vrut să vorbească cu o invitată de-ale lui Mihai Gâdea: Ne separă cunoștințele medicale

Raed Arafat a refuzat să vorbească cu Rodica Boancă (AUR), în emisiunea lui Mihai Gâdea. Aceasta la întrerupt pe șeful DSU și i-a adresat o întrebare. Totuși, Arafat a răspuns imediat că nu vrea să discute cu senatoarea AUR, deoarece știe foarte bine părerea dânsei.

Mai apoi, Arafat i-a spus i-a spus că „separă cunoștințele medicale” și l-a rugat pe Mihai Gâdea să adreseze întrebările, menționând că nu are de gând să participe la un dialog cu Rodica Boancă.

Întrebarea adresată de Rodica Boancă

Mai apoi, parlamentara AUR l-a rugat pe Mihai Gâdea să-i adreseze o întrebare lui Raed Arafat, în contextul în care acesta nu dorea să vorbească.

„Care este metoda prin care se declară varianta Delta, din moment ce Ministerul Sănătății a răspuns: Confirmarea identificării unei variante SARS-CoV-2 precum varianta Delta se face prin secvențiere, prin metode rezervate laboratoarelor specializate?”, a întrebat Rodica Boancă.

„Au existat opinii că pe testele rapide varianta Delta nu ar fi detectabilă. Se vorbește că s-ar detecta doar pe tetele PCR. Care este informația oficială?”, a întrebat la rândul său Mihai Gâdea.

„Secvențierea se face în laboratoarele care pot să facă secvențiere. Una e secvențierea, alta e testarea antigen sau PCR. Testarea antigen sau PCR spune că persoana e pozitivă, dar nu spune cu ce variantă. Se face prin sondaj secvențierea și ne arată care e varianta. Asta se face în laboratoare și nu are treabă cu testul de pozitivare”, a răspuns Raed Arafat.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României