"Coridorul European nr. 7 – Dunăre – Marea Neagră este o rută de transport deosebit de importantă între Marea Neagră şi ţările continentale din Europa, fără acces la mare. În contextul acestui subiect, cele două state pot contribui în mod activ la realizarea proiectelor transfrontaliere menite să dezvolte Coridorul European nr. 7", a spus Mihai Daraban, în cadrul evenimentului, conform unui comunicat remis de CCIR.

Evenimentul urmăreşte prezentarea climatului investiţional din cele două ţări, oferind totodată antreprenorilor români oportunitatea unor întâlniri B2B cu partenerii bulgari. Din perspectiva schimburilor comerciale, Bulgaria este unul din principalii parteneri economici ai României, fapt ce încurajează cele două state să întreprindă acţiuni continue de apropiere şi cooperare.

România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat să ajungă, în 2016, la 4 miliarde de Euro.

În prezent, pe teritoriul ţării noastre activează un număr de 2152 companii cu capital bulgar, cu un total de investiții directe în România de 124 milioane euro.