Gigantul software Microsoft ar putea face in acest an pana la 20 de achizitii , majoritatea cuprinse intre 10 si 500 milioane de de dolari, conform declaratiei lui Steve Ballmer, CEO-ul companiei.

In ceea ce priveste oportunitatile Microsoft pentru urmatorii trei ani, Ballmer a declarat ca are in plan indreptarea spre piata din China, care reprezinta 16% din piata totala de PC-uri.

Steve Ballmer a mai declarat ca este inca interesat de preluarea Yahoo sau macar a unei parti din companie. Acesta a adugat ca a purtat o discutie cu Carol Bartz, noul CEO al Yahoo, si ca prevede o oportunitate in aceasta tranzactie.

“Sunt multe oportunitati pe care le vedem in parteneriatul cu Yahoo pe segmentul de cautare. Atunci cand Carol Bartz va fi pregatita, vom discuta pe aceasta tema”, a mai spus Ballmer.

Microsoft a lansat ieri ultima versiune a browser-ului sau web, Internet Explorer 8, care mareste viteza si securitatea.

Aplicatia, parte integrala din sistemul de operare Windows 7, poate fi descarcata de pe site-ul Microsoft si este gratuita pentru utilizatorii care detin licenta pentru sistemul de operare de la Microsoft.

Cititi si:

Sursa: BusinessWeek