Este vorba despre un plan pe cinci ani care prevede că grupul american îşi extinde pe plan global serviciile de cloud computing, transmite Reuters, citată de agerpres.

În ceea ce privește așteptările, analiştii speră ca piaţa italiană de cloud să urce cu peste 10% în următorii ani, deoarece companiile, pe fondul pandemiei de coronavirus, îşi vor spori dependenţa de procesele digitale pentru afacerile lor.

Jean-Philippe Courtois, şeful diviziei globale de marketing şi vânzări a Microsoft, a apreciat că există un potenţial enorm pentru a accelera inovarea prin servicii de tip cloud.

Microsoft va deschide în zona Milano un centru de date, care se va alătura astfel celor 60 de centre regionale ale Microsoft din întreaga lume.

Investiții în Europa

În luna februarie a acestui an, Microsoft anunţa că va deschide un centru regional de date în Spania, iar marţi informase că va investi un miliard de dolari în Polonia, conform unui plan care prevede că Microsoft se va implica în construcţia unui centru de date care va oferi servicii de tip cloud pentru companiile şi instituţiile guvernamentale din Polonia.

Tot în Italia, Microsoft va furniza acces la serviciile locale de cloud şi va lansa programe de competenţe digitale şi inteligenţă artificială pentru IMM-uri.

De asemenea, grupul american îşi extinde parteneriatul tehnologic cu operatorul Poste Italiane, ajutând compania să-şi accelereze transformarea digitală.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste un trilion de dolari. Microsoft a înregistrat, în trimestrul patru al anului trecut, o cifră de afaceri mai mare cu 13,7%, până la 3,9 miliarde de dolari, în timp ce venitul operaţional a crescut cu 35%, în aceeaşi perioadă. În acest context, cel mai notabil avans a fost cel al segmentului Cloud, acesta generând companiei venituri de 11,9 miliarde de dolari, în ultimul trimestru din 2019, în creştere cu 27%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.