Serviciul Office 365 este disponibil, mai nou, instituțiilor educaționale sub numele Office 365 pentru Educație, plecând de la un plan consistent de funcționalități oferit gratuit.

Office 365 aduce împreună capabilitățile Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote) cu servicii online de poștă electronică (Microsoft Exchange Online), mesagerie instant, chat și audio-video conferință (Microsoft Lync Online) și management, vizualizare și editare de documente (Microsoft Sharepoint Online). Rezultatul este un serviciu întotdeauna actualizat: pe parcursul ultimelor 12 luni, Microsoft a introdus peste 50 de funcționalități noi Office 365, în medie un update pe săptămână.

Office 365 se bazează pe instrumente productive și familiare și, prin intermediul capabilităților online, oferă modalități noi de comunicare și colaborare, de pe orice dispozitiv. Companiile preferă Office 365 pentru că utilizează în noi moduri informația și sunt în permanență în contact cu clienții și partenerii. Pentru a contribui la încrederea în soluțiile livrate ca serviciu de la distanță, Microsoft acordă o mare atenție confidențialității și securității datelor clienților prin Centrul de autorizare Office 365.

Doar în ultimele săptămâni, companii precum Anchor Group sau Tech-Con Industry au decis să utilizeze Office 365 pentru a beneficia de oferta de productivitate în cloud de la Microsoft. Lista completă a studiilor de caz pentru Office 365 poate fi vizualizată pe site-ul www.office365.ro

Office 365 pentru Educație
 
Anterior Office 365 pentru Educație, [email protected] este cel mai popular serviciu în cloud adresat instituțiilor educaționale, cu peste 22 de milioane de utilizatori din întreaga lume. În România, un număr semnificativ de instituții sunt deja înscrise în [email protected] (e.g. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Universitatea „Politehnica” București) și vor beneficia de suportul Microsoft pentru migrarea la Office 365 pentru Educație.
Office 365 pentru Educație este o soluție pe care elevii, studenții și profesorii o vor găsi intuitivă, ușor de utilizat și cu o valoare adăugată ridicată pentru scenarii educaționale – de la crearea și publicarea de conținut, la participarea în activități de e-learning și proiecte pentru școală.

La fel ca în cazul organizațiilor comerciale, înscrierea școlilor și universităților în Office 365 durează doar câteva minute.