Microsoft a furnizat câteva detalii despre atacurile hackerilor. Într-o consultare de marți, compania a spus că hackerii au lansat “atacuri țintite”, un termen folosit de experții în securitate când se referă la atacurile cibernetice care au ca ținte corporații sau guvernul, cu scopul de spionaj sau sabotaj.
Cercetătorul pe securitate al Google Tavis Ormandy a dezvăluit în luna mai acest bug. Dezvăluirea sa fost considerată controversată, deoarece a publicat pe internet informații tehnice prin care descria eroarea din Windows și despre care unii experții au spus că ar putea ajuta unii hackeri să lanseze atacuri înainte ca Microsoft să lanseze un program prin care să remedieze problema.
Oficiali ai Microsoft au refuzat să comenteze când au fost întrebați dacă ei cred că vulnerabilitatea dezvăluită de Ormandy a condus la aceste atacuri.
Ormandy a făcut vâlvă de asemenea postând pe un blog comentarii în care spunea că divizia de securitate a Microsoft întâmpină dificultăți să remedieze eroarea din Windows. El a sfătuit alți cercetători să folosească pseudonime sau emailuri anonime când comunică cu Microsoft.
“Îți lasă un gust ușor amar în gură să vezi pe cineva care e cercetător pe securitate al Google că are ceva cu Microsoft”, spune Graham Cluley, un cercetător pe securitate independent."
Ormandy nu a putut fi contactat. Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze, spunând că proiectul Windows al lui Ormandy a fost ceva personal, fără legătură cu activitatea sa pentru Google.