Microsoft Office a fost reinventat ca un serviciu în cloud pentru consumatori cu toate aplicațiile Office pe care oamenii le cunosc fiind completat de beneficii substanțiale în cloud și pentru socializare.

Denumirile sub care Noul Office va fi disponibil consumatorilor români, în magazinele de retail și online, sunt: Office 365 Premium pentru acasă, Office 365 pentru studenți și, respectiv, Office 2013 Acasă și pentru Școală, Office 2013 Acasă și la Firmă și Office Professional 2013.

Office 365 Home Premium este un serviciu în cloud destinat familiilor și persoanelor ocupate aflate în căutare de eficiență pentru îndeplinirea responsabilităților personale, de familie și de serviciu. Noua ofertă include cea mai recentă versiune a setului de aplicații Office. Licența de utilizare acoperă până la 5 device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri și Mac-uri. Acesta aduce în plus mai mult spațiu de stocare în cloud pe SkyDrive, precum și minute internaționale pe Skype – toate la prețul de 449 lei pentru un abonament anual, echivalentul a 37.5 lei/lună. Simultan, Microsoft a anunțat și disponibilitatea Office 365 University pentru studenți și profesori, o subscripție pe 4 ani ce costă 399 lei pentru întreaga perioadă.

La retaileri noul Office va fi comercializat la preţuri mult mai mici, a declarat Tudor Galoş, reprezentant Microsoft. De asemenea acesta a menţionat că suita nu va funcţiona pe sistemele de operare mai vechi precum Windows XP şi Vista.

La nivel global, compania a lansat noile versiuni ale suitei tradiționale Office: Office Home & Student 2013, Office Home & Business 2013 și Office Professional 2013. Office 365 pentru companii va primi noi funcționalități și urmează să fie disponibil pentru în România în doilea trimestru al anului 2013.
Office 365 Home Premium include:

– Cea mai recentă suită de aplicații Office, în versiune completă: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher și Access;

– O licență pentru întreaga familie, cu posibilitatea de a utiliza Office pe 5 device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri sau Mac-uri, precum și Office on Demand disponibil prin intermediul unui PC conectat la Internet (disponibilitatea Office on Demand este în funcție de sistem de operare, device și limbă);

– Spațiu suplimentar de 20 GB în cloud pe SkyDrive, aproximativ de trei ori mai mult spațiu de stocare comparativ cu un cont SkyDrive gratuit;

– 60 minute internaționale Skype pe lună, pentru apeluri către rețele de telefonie mobilă, fixă sau PC-uri (detalii despre țările în care pot fi realizate apeluri pe site-ul Skype);

– Upgrade-uri viitoare, astfel încât utilizatorii să fie în permanență la curent cu cea mai recentă tehnologie.

Pentru mai multe informații despre Office 365 Home Premium, precum și pentru a testa noul Office timp de 30 de zile, vă rugăm accesați www.office.com.