Pentru Windows 7, noul SP1 va întări PC-urile cu update-uri, dintre care multe deja au fost în timp făcute disponibile pe Windows Update. De asemenea, Windows 7 SP1 include suport pe partea de client pentru RemoteFX și Dynamic Memory, două funcționalități noi de virtualizare implementate în Windows Server 2008 R2 SP1.
Pentru Windows Server 2008 R2, SP1 aduce noi inovații în platforma de virtualizare Hyper-V, inclusă deja în sistemul de operare Windows Server. Clienții au la dispoziție noi posibilități pentru a construi soluții fiabile de virtualizare în medii enterprise, cu funcționalități ca Dynamic Memory (creșterea densității mașinilor virtuale folosind aceleași resurse hardware, fără a pierde din performanță sau scalabilitate) și RemoteFX (virtualizarea plăcii grafice sau GPU pe server, pentru a livra conținut media bogat și experiențe 3D utilizatorilor inclusiv în cazul infrastructurilor cu desktop-uri virtuale sau VDI).
340.000 de copii Windows 7 vândute în România
„Suntem încântați că începând de astăzi toți utilizatorii Windows 7 din România vor putea beneficia de Windows 7 Service Pack 1 ce aduce, pe lângă update-urile prezente pe Windows Update, noi capabilități de suport pentru Dynamic Memory și RemoteFX, două facilități dedicate celor ce folosesc virtualizarea desktop. Windows 7 este un succes în România, fiind deja vândut în peste 340.000 de copii pe diversele sisteme de licențiere Microsoft”, potrivit lui Tudor Galoș, Windows Business Group Lead, Microsoft România.
Windows Server 2008 R2 SP1 susţine clienții să virtualizeze Servere și PC-uri, virtualizarea fiind un pas esențial către Cloud Computing.  SP1 îmbunătățește funcționalitățile de virtualizare pentru Windows Server 2008 R2 și le extinde cu facilități noi cum este Dynamic Memory.
“Microsoft oferă astăzi clienților toate elementele necesare pentru a implementa soluții de Private Cloud. Soluțiile de Private Cloud reduc costurile IT, cresc eficiența IT și oferă proceselor organizației flexibilitate și competitivitate prin capacitatea de a răspunde rapid la schimbări și a pune rapid în practică decizii manageriale. Deși gradul de adopție al virtualizării este încă redus în România, jumătate dintre primele 100 de companii ale României, fiecare cu multe zeci sau sute de servere în centrele de date, folosesc astăzi tehnologie de virtualizare și de IT management de la Microsoft și suntem deja martorii primelor implementări de private cloud în acest segment de piață, ” a declarat Gabriel Nicolaescu, Server & Tools Business Group Lead, Microsoft România.