Metrorex a anulat licitaţia privind execuţia structurilor staţiilor, galeriilor şi tunelelor pentru Magistrala V a metroului, Drumul Taberei-Universitate, pe tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu, estimată la 1,31 miliarde lei, fără TVA, urmând să o reia, sub altă formă, în februarie.

“La sugestia consultantului am anulat licitaţia şi urmează să o reluăm în luna februarie într-o altă abordare, respectiv în două pachete în loc de patru, cum a fost elaborată iniţial. Decizia a fost luată pentru o mai bună eficientizare a costurilor investiţionale, dar şi pentru a ne asigura că tot tronsonul va fi finalizat în acelaşi timp de către constructori”, a declarat, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, citat de Mediafax.

Licitaţie amânată

În luna decembrie a anului trecut, Metrorex a amânat termenul pentru depunerea ofertelor cu aproximativ 30 de zile, pentru 14 ianuarie 2010, la solicitarea mai multor firme participante la licitaţie. Iniţial, licitaţia a fost împărţită în patru loturi, urmând ca noua procedură să fie compusă din două loturi, respectiv tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu şi staţia Valea Ialomiţei cu depoul aferent.

Consultantul ales de Metrorex pentru execuţia tronsonului Drumul Taberei-Universitate este format din firmele Metroul SA şi SYSTRA, valoarea contractului fiind de 36,68 milioane de lei, fără TVA. Aceasta reprezintă prima etapă a procedurii de licitaţie restrânsă, candidaţii selectaţi urmând a primi invitaţia de participare şi documentaţia de atribuire pentru etapa a doua.

Un proiect finanţat de BEI

În cadrul acestei etape trebuia să fie selectaţi minim cinci ofertanţi, iar în cazul în care numărul candaţilor selectaţi era mai mic de cinci, Metrorex avea dreptul de a anula procedura de licitaţie restrânsă sau de a continua procedura numai cu acei candidaţi care îndeplineau criteriile solicitate, dacă există cel puţin un candidat care îndeplinea criteriile de selecţie.

Contractul are o durată de trei ani şi va fi finanţat dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de la bugetul de stat.

Sectiunea Râul Doamnei -Haşdeu va avea zece staţii, respectiv Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2 şi Valea Ialomiţei.

SURSA: Mediafax