Metrorex a amânat până în luna ianuarie 2010, licitaţia de execuţie a structurilor staţiilor, galeriilor şi tunelelor pentru Magistrala V a metroului, Drumul Taberei-Universitate, pe tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu, valoarea estimativă a contractului fiind de 1,31 miliarde lei,fără TVA.

“Am decalat termenul pentru primirea ofertelor cu o lună, pentru 14 ianuarie, la solicitarea mai multor firme participante la licitaţie”, a declarat  directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, citat de Mediafax.

Minim cinci ofertanţi în prima etapă de licitaţie

Aceasta reprezintă prima etapă a procedurii de licitaţie restrânsă, candidaţii selectaţi urmând a primi invitaţia de participare şi documentaţia de atribuire pentru etapa a doua.

În cadrul acestei etape vor fi selectaţi minim cinci ofertanţi, iar în cazul în care numărul candaţilor selectaţi este mai mic de cinci, Metrorex are dreptul de a anula procedura de licitaţie restrânsă sau de a continua procedura numai cu acei candidaţi care îndeplinesc criteriile solicitate, dacă există cel puţin un candidat care a îndeplinit criteriile de selecţie.

10 staţii cu bani de la BEI

Contractul are o durată de trei ani şi va fi finanţat dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de la bugetul de stat. Sectiunea Râul Doamnei -Haşdeu va avea 10 staţii, respectiv Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2 şi Valea Ialomiţei.

România a semnat în noiembrie cu BEI un acord de imprumut de 395 milioane de euro pentru finanţarea proiectului, la care se adaugă contribuţia de la bugetul de stat de 488 milioane de euro.

SURSA:
Mediafax