„Obiectul contractului este de a asigura pentru Metrorex servicii profesionale, servicii de management al proiectului pentru construcţii – consultanţă şi asistenţă tehnică, în legătură cu realizarea proiectului. În acest sens, obiectivul major al activităţii consultantului este de a asista Metrorex în implementarea cu succes a proiectului, atât din punct de vedere a duratei şi termenului de realizare, cât şi a încadrării în bugetul aprobat, în condiţiile asigurării standardelor de calitate”, potrivit directorul general Metrorex, Gheorghe Udrişte.
Secţiunea 2, Universitate – Pantelimon a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, are o lungime de aproximativ 8 Km şi un număr estimat de 12 staţii.
Prin extinderea reţelei de metrou pe această secţiune se va putea rezolva preluarea fluxurilor de călători şi se va descongestiona traficul general din centrul oraşului spre/dinspre zona de est prin diminuarea numărului de autoturisme şi vehicule de transport în comun de suprafaţă, cu consecinţe directe în reducerea consumului de carburanţi şi a poluării
Valoarea contractului de consultanţă este de 44.712.178 lei, la care se adaugă TVA, finanţarea urmând a fi asigurată din cheltuieli de capital – surse proprii.
„Perioada pentru care au fost angajate serviciile consultantului este de 120 luni, fiind luate în calcul o perioadă de 60 de luni în care consultantul va asigura serviciile de supervizare a lucrărilor de execuţie la obiectiv şi o perioadă de 60 de luni în care acesta va asigura servicii de monitorizare a lucrărilor pe perioada de garanţie acordată”, conform datelor Metrorex.
Se are în vedere ca într-o primă etapă să fie definitivate proiectul tehnic preliminar şi caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei de execuţie a structurii tunelelor şi a staţiilor de metrou pe tronsonul Eroilor – Piaţa Iancului.
Se estimeză că licitaţia de adjudecare a contractului de lucrări pe acest tronson să fie încheiată în perioada octombrie 2011 – martie 2012 , iar lucrările pregătitoare pentru execuţie să fie demarate în prima parte a anului 2012.