MESAJE de Sfânta Maria. Cui îi urăm astăzi La mulți ani. Este mare sărbătoare creştină

Astăzi este sărbătoare mare în calendarul ortodox. Sfânta Maria, sau Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, este una dintre cele mai mari sărbători creştine din an.

Peste două milioane de români poartă nume derivate din Sfânta Maria se aniversează pe 15 august, respectiv 8 septembrie. În popor se spune că este ziua care desparte lunile călduroase de cele reci.

Numele Maria provine din ebraică și inseamnă „Copil dorit” (Miryam). În această zi se mai sărbatoresc și nume derivate din Maria precum Anamaria, Mari, Meri, Marioara, Mariuța, Marița, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marieta, Marica, Mărusia, Măriuca, Maricica, Mia, Maia, Mița, Mimi, Mioara, Marian, Marin, Marinus, Marinică.

MESAJE de Sfânta Maria. Cui îi urăm astăzi La mulți ani. Este mare sărbătoare creştină

În calendarul ortodox, data de 15 august este o zi importantă, fiind vorba de Adormirea Maicii Domnului, deci trecerea în neființă a Fecioarei Maria. Mulți dintre noi sunt de părere că este mare păcat dacă spui La mulți ani celor care poartă numele Sfintei Fecioare. Potrivit unora idintre noi, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar morții, iar ziua onomastică poate fi sărbătorită doar pe 8 septembrie, atunci când Biserica sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

Biserica a venit însă cu clarificări în acest sens și a explicat că nu este deloc greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină de bucurie. Moartea Maicii Domnului este mutare la Viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie creștinortodox.ro.

După credința Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, trupul ei n-a cunoscut putrezirea, care vine după moarte, nici n-a rămas în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Dar, spre deosebire de Mântuitor, ea a fost dusă la ceruri de îngeri, nu prin puterea ei, ca Mântuitorul. Și de acolo se roagă de-a pururi pentru noi.

Mesaje și felicitări de Sfânta Maria

MESAJE de Sfânta Maria. Cui îi urăm astăzi La mulți ani. Este mare sărbătoare creştină

În această zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!

Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

– De Sfânta Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!

– Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru tine. La mulţi ani, Maria!

– Fie că Sfânta Fecioară Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

– Fie ca lumina Sfintei Marii să ne ţine mereu aprinsă calea dragostei! Te iubesc, femeie simplă cu nume sfânt!

– Cu ocazia zilei de Sfânta Maria, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

MESAJE de Sfânta Maria. Cui îi urăm astăzi La mulți ani. Este mare sărbătoare creştină