Situație alarmantă într-un oraș din Prahova. Locuitorii din Câmpina au fost avertizați să nu se atingă de apa de la robinet. ISU a emis un mesaj RO-ALERT pentru mii de români, după ce Direcția de Sănătate Publică a transmis că apa de la robinete nu este potabilă.

De altfel, mai mulți oameni au acuzat stări de rău, fără să știe, până aseară, care era cauza. Potrivit ultimelor informații, este posibil ca apa de la robinete ar fi infectată cu bacteria clorstridium. Este vorba de bacteria care a făcut prăpăd în județul Dâmbovița și în urmă cu câțiva ani, din cauza căreia au fost și decese.

ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT pentru populația din Câmpina. „Conform notificării operatorului de profil, în municipiul Câmpina, ca urmare a unei avarii, apa nu mai este potabilă. Folosiți apa doar în scop menajer! La remedierea avariei vom transmite un mesaj privind revenirea la starea de normalitate”, este mesajul transmis de ISU Prahova prin aplicația RO-ALERT.

Hidro Prahova, operatorul responsabil de furnizare apei, a transmis ulterior că sunt afectate mai multe străzi, dar și Spitalul Voila și este interzis consumul apei.

„În urma sesizării primite telefonic din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cu privire la calitatea apei, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare.

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila.”, a transmis Hidro Prahova.

Primarul din Câmpina a explodat de furie

„Problema care a apărut în această seară în municipiul Câmpina este fără precedent. După anunțul societății HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situație pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să știți că pe o ramificație a rețelei HIDROPRAHOVA din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu știm, în acest moment, de unde provine. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă…

Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituții este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere și apoi răcire. Comitetul local pentru situații de urgență își va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris.

Vă voi ține la curent cu toate noutățile care apar! Vă rog mult să distribuiți această postare! Vă mulțumesc!”, a scris pe rețelele de socializare Alin Moldoveanu, primarul localității.

Sursa foto: Dreamstime