Joi la Sibiu, liderii UE au vorbit despre niște planuri strategice pentru Uniune pentru anii care urmează. Toată lumea s-a arătat plăcut surprinsă de frumusețea locului. Mai marii Europei au avut ocazia să guste din preparate românești specifice zonei, readaptate la un stil mai modern.

Liderii UE nu au servit aceste preparate fine în mode întâmplător deoarece anul acesta orașul Sibiu este „Regiune Gastronomică Europeană”, motiv pentru care produsele servite au fost promovate și în cadrul elitei europene.

Meniul a avut un specific tradiţional transilvănean din Sibiu. Liderii europeni au avut ocazia să servească delicatese locale. În ceea ce privește băutura care a acompaniat mâncarea, oficialii UE au servit un vin 100% românesc, „Vinul cetăţii – Sibiu. Hermannstadt” de la Jidvei.

„Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murate. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe”, a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.