Prințul Harry și Meghan Markle s-au întâlnit cu premierul jamaican, Andrew Holness

Pe durata spitalizării lui Kate Middleton, în urma unei intervenții chirurgicale dificile, Meghan Markle a captivat atenția publicului printr-o apariție surprinzătoare.

Ea este protagonista unui gest ce a stârnit uimirea generală. Puțini se așteptau ca cei doi soți să îndrăznească un astfel de act. Totul s-a întâmplat în timp ce Regele Charles se pregătește să intre, la rândul său, în operație din cauza unei afecțiuni la prostată.

Totul s-a petrecut la premiera filmului biografic despre Bob Marley, intitulat „Bob Marley: One Love”. Evenimentul a avut loc ieri, în Kingston, Jamaica, iar Prințul Harry și Meghan Markle au transmis un mesaj clar.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat o întâlnire cu premierul jamaican, Andrew Holness, care și-a exprimat dorința de a separa legăturile țării sale cu monarhia britanică.

Ducele și Ducesa de Sussex, cunoscuți și sub numele de cuplul regal, au avut o întrevedere cu premierul Holness. Acesta îi întâlnise anterior și pe Prințul William și Kate în timpul vizitei lor în Caraibe în 2022. Întrevederea a avut loc cu ocazia jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a, care, din păcate, a decedat între timp.

În cursul ultimei vizite a cuplului regal, premierul Holness a susținut un discurs public în fața membrilor familiei regale, anunțându-și hotărârea de a pune capăt colaborării cu monarhia britanică în ceea ce privește statutul său de șef de stat al Jamdownei.

Această poziție a fost reiterată în discuțiile recente purtate cu Prințul Harry și Meghan Markle.

„Jamaica este, după cum ați vedea, o țară care este foarte mândră de istoria noastră și foarte mândră de ceea ce am realizat.

Mergem mai departe și intenționăm să ne atingem în scurt timp… obiectivele și să ne îndeplinim adevăratele ambiții ca țară independentă, dezvoltată și prosperă”, spunea premierul, în acel moment.

Prințul Harry și Meghan Markle au atras toate privirile

Prezența lor la evenimentul din industria showbiz-ului a captat atenția, în special în lumina îngrijorărilor legate de starea de sănătate a familiei regale din Regatul Unit.

Kate Middleton, cumnata lui Harry, se află în proces de recuperare la spital în urma unei intervenții chirurgicale abdominale. Totodată, tatăl lui Harry, Regele, se pregătește pentru o operație la nivelul prostatei.

Conducătorul Jamaicii, premierul Holness, își păstrează intacte proiectele privind transformarea țării sale într-o republică prin intermediul unui referendum programat pentru finele acestui an.

Acesta a declarat anterior că insula din Caraibe intenționează să-și distanțeze relațiile de Marea Britanie, o decizie accentuată de dispariția Reginei Elisabeta a II-a.

Pe covorul roșu al Teatrului Carib, Ducele și Ducesa de Sussex au strălucit, fiind întâmpinați cu căldură de către actori. Cuplul regal a avut oportunitatea să interacționeze cu numeroase personalități remarcabile, printre care și Ziggy Marley, fiul lui Bob și Rita Marley.

Într-o rochie neagră maxi, cu bretele subțiri, Meghan a strălucit, accesorizându-și ținuta cu cercei aurii. Ducesa și-a coafat părul într-un coc elegant și a ales o manichiură franțuzească impecabilă. Prezența sa sofisticată și gustul ei rafinat au adăugat o notă de eleganță deosebită evenimentului.

Prințul Harry a impresionat și el cu o apariție rafinată și relaxată. El a fost îmbrăcat într-un costum cu o cămașă albă, accesorizată cu colier negru. Atmosfera relaxată și eleganța ținutei sale au pus în evidență prezența regală într-un mod modern.

Cuplul regal a savurat momente deosebite, interacționând cu actorii și socializându-se alături de celebritățile participante la eveniment.

Prințul Harry Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle / SURSA FOTO: Facebook, Meghan and Harry

Probleme de sănătate în Familia Regală a Marii Britanii

La scurt timp după ce Kate Middleton a trecut printr-o intervenție chirurgicală abdominală, Palatul Buckingham a emis un comunicat surprinzător. Acesta a venit în data de 17 ianuarie 2024. Se anunța că Regele Charles va fi spitalizat în cursul aceleiași săptămâni. Monarhul britanic va suferi o operație din motive legate de starea sănătății sale.

Această declarație survine într-un context deja tensionat, întrucât marți, 16 ianuarie 2024, nora Regelui Charles, Kate Middleton, a fost supusă unei intervenții chirurgicale la nivelul abdomenului, la o clinică privată din Londra. Palatul Kensington a informat că perioada de spitalizare a prințesei va fi cuprinsă între 10 și 14 zile.

„La fel ca alți mii de bărbați în fiecare an, Regele (Charles al III-lea – n.r.) va avea nevoie de tratament pentru o prostată mărită.

Starea Majestății Sale este benignă și va merge la spital săptămâna viitoare, pentru o procedură corectivă. Angajamentele publice ale regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham, cu privire la starea de sănătate a Regelui.