'În 2015, anunţam intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar din Stem Cells Bank, iar decizia de a cumpăra un alt pachet de 40% reprezintă un pas firesc în dezvoltarea business-ului nostru. Odată cu integrarea acestui serviciu am putut oferi soluţii complete pentru mamă şi copil în regim propriu, la momentul actual având un total de peste 24.000 de naşteri în cele trei maternităţi ale noastre', a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife. 

Conform sursei citate, Stem Cells Bank a fost inaugurată în anul 2010 la Timişoara şi este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din Romania, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, şi totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea şi izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat. 

'De asemenea, MedLife mai preia încă 3 procente şi din grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României, compania deţinând la momentul actual pachetul de 58%. MedLife Genesys Arad include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator. De-a lungul anilor, compania a dezvoltat mai multe centre medicale în oraşele Deva, Hunedoara, Petroşani, Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu, în timp ce anul trecut a fost inaugurat centrul de radiologie şi imagistică medicală, fiind singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital', menţionează MedLife. 

AGERPRES