În baza acestora, clienții pot beneficia de intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, precum și de servicii de imagistică, toate serviciile fiind disponibile în cadrul Sistemului MedLife.

Poate cel mai important, acest produs reprezintă un beneficiu suplimentar oferit clienților care au deja un abonament de sănătate. Spre deosebire de abonamentele de sănătate care includ servicii medicale axate în special pe zona de prevenție, fiind produse de tip prepaid (plătite în avans), asigurările medicale preiau riscurile și cheltuielile medicale în cazul oricărei afecțiuni care survine în perioada asigurată, acoperind o gamă largă de investigații medicale, inclusiv servicii de spitalizare și intervenții chirurgicale.

Prin intermediul unei aplicații online, orice client eligibil din punct de vedere al vârstei, care are conexiune la internet, poate alege varianta de asigurare care i se potriveşte cel mai bine. De asemenea, titularul are opţiunea de a-şi include în program soţul /soţia, respectiv copiii, beneficiind astfel, de reduceri pentru aceştia de până la 50% din prețul asigurării.

"Deși beneficiază de o comunicare publică intensă, domeniul asigurărilor de sănătate nu a înregistrat până în prezent progrese tangibile, reprezentând sub 2% din primele de asigurare generale din România, în timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurările generale (date / Comisia Europeană a Asigurărilor, 2012). În același timp, am sesizat că există un segment larg de clienți care doresc servicii de asigurări medicale, dar sunt încă derutați de multitudinea de informații denaturate sau incomplete de care beneficiază. (…) Prin această inițiativă, facem încă un pas important în sistemul privat de sănătate din România, și construim alături de alți asiguratori, o nouă etapă în medicina privată, care va fi strâns legată de asigurările de sănătate", a declarat Mihai Marcu, Președintele MedLife.

Programul de asigurări Vital MedLife este unul gradual și curpinde patru componente. Valoarea minimă a unei asigurări Vital este de 45 lei / lunar, acesta fiind costul pachetului de bază, în timp ce valoarea maximă este de 264,5 lei / lunar, aici fiind incluse cheltuielile pentru toate serviciile medicale, inclusiv cele necesare pentru coasigurarea soțului / soției și al unui copil. Clienţii care îşi planifică îngrijirea medicală beneficiază, în cazul plăţilor anuale, de o reducere suplimentară de 8%, pentru toate pachetele. Plata se face online cu ajutorul cardului de credit, în condiţii de maximă protecţie şi siguranţă.

"Printre elementele de noutate se află dezvoltarea segmentului de asigurări de sănătate destinate persoanelor fizice, insuficient reprezentat în prezent în România, precum şi vânzarea on-line a acestor poliţe", a declarat Ovidiu Racoveanu, Membru al Directoratului Generali.

MedLife Broker Asigurare Reasigurare este compania de brokeraj în asigurări a grupului MedLife care oferă persoanelor fizice, servicii complete în domeniul asigurărilor de sănătate privată.Generali România este membră a Generali Group, unul dintre principalii  furnizori de servicii de asigurare la nivel mondial şi lider pe segmentul de asigurări de viaţă în Europa, cu venituri din prime de 70 de mld. Euro în 2011.