„Odată cu această investiţie, Braşovul devine al doilea centru important în medicina privată, după Bucureşti”, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife.
Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 5.500 mp, noul spital cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar cu 30 de specialităţi medicale, un centru performant  de imagistică, un  bloc operator cu trei săli de operaţie, o secţie de ATI, trei linii de gardă care vor asigura funcţionalitatea spitalului 24 de ore din 24, o farmacie proprie, precum şi rezerve de câte unul şi două paturi. Capacitatea totală este de 60 de paturi. Investiţia în echipamente medicale se ridică la două milioane de euro.

Potrivit estimărilor companiei, în primul an de activitate, clinica va fi vizitată de aproximativ 120.000 de braşoveni, iar spitalul va primi aproximativ 3.000 de pacienţi. Spitalul reprezintă cea de a patra unitate spitalicească operată de MedLife la nivelul întregii ţări, celelalte trei fiind concentrate în Bucureşti şi Arad.
Maternitatea Eva, cea de-a doua investiţie anunțată astăzi la Brașov, a intrat în portofoliul grupului în 2007, şi a înregistrat, de atunci, peste 4.700 de naşteri și 1.200 consultaţii lunar. Pentru a diversifica serviciile clinicii, MedLife va deschide în următoarea perioadă un centru de medicină materno-fetală, primul centru de acest tip din Braşov. Acesta va include servicii de fertilizare in vitro şi va realiza intervenţii chirugicale în domeniul medicinei materno-fetale.
În prezent, Eva reprezintă cea dea treia maternitate din portofoliul MedLife. Prima a fost inaugurată în 2007, în cadul spitalului Life Memorial Hospital din Bucureşti, iar cea de-a doua se află în cadrul spitalului MedLife Genesys din Arad.

În 2010, MedLife a fost achiziţionat în proporţie de 80% Grupul Policlinica de Diagnostic Rapid, alături de care operatorul privat a construit anul acesta Spitalul MedLife Braşov. În 2011, MedLife s-a extins în Arad, prin achiziţia Grupului Genesys în proporție de 55%.
Cele două achiziţii, Grupul Policinica de Diagnostic Rapid şi Grupul Genesys, alături de cea de a treia anunţată astăzi, clinica Eva, totalizează investiţii de peste opt milioane de euro.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.