Medicamentul care te scapă de COVID ar putea fi disponibil în curând. AstraZeneca a făcut public totul. Cunoscuta companie a solicitat autorizația urgentă de utilizare a acestei pilule minune. E vorba de medicamentul Evusheld pentru prevenția infecției cu COVID-19.

AstraZeneca a făcut deja o cerere, în acest sens, către o cerere către Agenţia Europeană a Medicamentului (FDA). Compania a solicitat autorizația urgentă de utilizare a medicamententului Evusheld. Acesta este o combinație de anticorpi cu eliberare prelungită (LAAB), pentru profilaxia COVID-19.

În cazul în care va fi aprobat, AZD7442 ar fi primul medicament de tipul combinației de anticorpi cu eliberare prelungită care va primi certificat pentru prevenirea COVID-19. Lovitura ar fi uriașă, fiind medicament cu date care demonstrează o reducere semnificativă statistic a riscului de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Medicamentul minune care te scapă de COVID. AstraZeneca a făcut public totul

Potrivit informațiilor oferite de Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, se așteaptă cu nerăbdare să se împărtășească datele Evusheld pentru tratamentul COVID-19.

”Populațiile vulnerabile, cum ar fi cei imunocompromiși, adesea nu obțin suficientă protecție după vaccinare și continuă să fie expuse riscului de a dezvolta o formă medie/severă de COVID-19. Cu această primă aprobare globală, suntem cu un pas mai aproape de a oferi o opțiune suplimentară care să ajute la protejarea împotriva COVID-19, alături de vaccinurile existente pe piață. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim datele Evusheld pentru tratamentul COVID-19 la finalul acestui an” a explicat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca.

Medicamentul care te scapă de COVID. A redus major riscul de infecție

Trebuie amintit că în luna august, AstraZeneca a anunțat rezultatele unui studiu potrivit căruia AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 77%. În cercetare au fost incluse persoane cu comorbidități și care ar putea avea nevoie de protecție suplimentară împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Mai mult de 75% dintre participanții la studiu au prezentat comorbidități asociate cu un risc crescut de boală severă sau un răspuns imunitar redus după vaccinare.

Descoperirile preliminare demonstrează că AZD7442 acționează anti-COVID pe scară largă și, în special, neutralizează variantele virale SARS-CoV-2, inclusiv variantele Delta și Mu. Discuțiile privind acordurile de furnizare pentru AZD7442 sunt în desfășurare cu guvernul SUA, precum și cu alte guverne din întreaga lume.

Medicamentul minune care te scapă de COVID. Ce conține

Evusheld conţine tixagevimab și cilgavimab, doi anticorpi monoclonali, ce repezintă un tip de proteină concepută pentru a recunoaşte şi a se ataşa de o structură specifică, numită antigen. Tixagevimab și cilgavimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care cauzează Covid-19, la nivelul a două situsuri diferite. Când medicamentul Evusheld se atașează la proteina spike, este de așteptat ca acesta să împiedice virusul să pătrundă în celulele organismului și să cauzeze infecția.

Utilizarea celor două substanțe combinate (tixagevimab și cilgavimab) pot avea un efect mai puternic împreună decât utilizarea fiecărei substanțe separat.