Mechel Câmpia Turzii (INSI) a împrumutat 10 milioane de dolari de la combinatul metalurgic rus Celiabinsk, pentru finanţarea activităţilor curente, ambele companii făcând parte din grupul Mechel.

„Împrumutul se restituie cu o dobândă de 10% pe an, iar rata dobânzii poate fi modificată de comun acord în orice moment, de către părţi”, se arată într-un raport al combinatului siderurgic Mechel Câmpia Turzii, remis Bursei. Împrumutul va fi derulat între 22 iunie 2009 şi 22 iunie 2010.

Anterior contractării acestui credit, Mechel Câmpia Turzii datora companiei din Celiabinsk 137,4 milioane lei, reprezentând contravaloarea unor produse metalurgice, iar combinatul rus nu avea datorii faţă de companie.

În ianuarie, Mechel Târgovişte, alt combinat controlat de grupul rus Mechel în România, a anunţat că valoarea unui contract prin care achiziţionează produse siderurgice de la combinatul rus Celiabinsk a fost majorată la 100 milioane de dolari, pentru intervalul 2006-2009. Grupul rus mai deţine în România şi producătorul de semifabricate din oţel Ductil Steel Buzău.

Mechel Câmpia Turzii a avut în primele 3 luni pierderi de 27,6 milioane lei, după ce în intervalul similar din 2008 a obţinut un profit de 12,3 milioane lei, în condiţiile în care veniturile au scăzut cu peste 60%, mai rapid decât cheltuielile.