În cadrul unei şedinţe deschise, în prezenţa comisiei de evaluare şi selecţie a consultantului, au fost desfăcute plicurile cu ofertele de servicii de consultanţă. La şedinţă au luat parte şi reprezentanţii companiilor care au depus oferte: Pricewaterhouse Coopers (PwC) şi KPMG. Data limită de depunere a ofertelor a fost 10 septembrie, ora 12.00.

Prin derularea procedurii de achiziție de servicii de consultanță pentru pregătirea și derularea procesului de privatizare se urmărește selectarea unui consultant de reputație internațională, bancă de investiţii sau firmă de consultanţă cu experienţă în privatizare.

"Comisia va evalua ofertele şi va stabili cine va fi consultantul. Ulterior, consultantul va stabili, împreună cu Ministerul Comunicaţiilor, procedura pentru identificarea celor mai buni investitori strategici care vor veni la privatizarea Poştei Române. Sperăm ca procesul să se încheie la finele lunii decembrie", a declarat Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, în cadrul unui eveniment la care a luat parte marţi, 11 septembrie 2012.

Rolul consultantului în cadrul procesului de privatizare a Poștei Române este de a asigura derularea întregii proceduri de identificare şi selectare a investitorului strategic, în conformitate cu legislaţia privatizării din România.

Anunţul public  pentru selectarea consultantului a fost făcut in data de 6 august 2012, fiind publicat pe pagina de web a MCSI, în Financial Times, precum și în presa româneasca de specialitate.

În contextul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a decis, prin Hotărârea Guvernului nr. 761/31.07.2012 de aprobare a strategiei de privatizare a C.N. Poşta Română S.A., să lanseze procesul de privatizare a CNPR prin majorarea capitalului social al Companiei, care să conducă la atragerea unui investitor strategic în acţionariat, cu minim 20% din acţiuni.