Astfel, cele două companii au semnat un prim acord de colaborare în vederea dezvoltării şi producerii unui nou roadster sub siglele Mazda şi Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generaţie de Mazda MX-5 cu tracţiune spate.

"Proiectul are în vedere ca ambele mărci auto să propună două roadstere cu tracţiune spate, diferite ca stil şi specifice prin caracteristici fiecărei mărci în parte. Modelele vor urma să fie propulsate de motoare diferite, dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de începere a producţiei pentru noua Alfa Romeo este prefigurată pentru anul 2015", se arată în comunicatul AutoItalia Group.

Totodată, Mazda Motor Corporation menţionează că fiecare variantă va fi propulsată de motoare din gama individuală a celor doi producători auto.

"Stabilirea de alianţe în zona de tehnologie şi de dezvoltare de produse este unul dintre obiectivele Mazda, iar anunţul de cooperare cu Fiat este un prim pas important în această direcţie. Suntem încântaţi să colaborăm cu o marcă atât de renumită, cum este Alfa Romeo, pentru un nou roadster care va avea la bază viitoarea generaţie MX-5, un model reprezentativ pentru Mazda şi recunoscut drept cel mai vândut roadster din toate timpurile", a declarat Takashi Yamanouchi, director reprezentativ, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al Mazda.

Acordul final va fi semnat în a doua jumătate a anului 2012, iar Mazda şi Fiat au convenit să discute şi despre alte oportunităţi de colaborare în Europa.
Sursa: Agerpres