‘Semnarea acestui contract este o veste bună pentru bucureşteni, care vor putea circula cu metroul către Drumul Taberei în 2014, când se va termina această lucrare pe Magistrala V, care va face legătura între Pantelimon, Universitate şi Drumul Taberei ‘, a spus ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Acest tronson de metrou va fi finalizat odată cu tronsonul Eroilor – Valea Ialomiţei, respectiv în 2014.

Premierul Emil Boc a declarat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este un exemplu pentru absorbţia fondurilor europene.

‘Vreau să apreciez efortul MTI pentru absorbţia fondurilor europene şi pentru că a repus România pe roţi în componenta transport în ceea ce priveşte aceste fonduri. Capitala este importantă pentru Guvern. În afară de investiţia de 35 de milioane de euro pe care am făcut-o anul trecut în stadionul Lia Manoliu, Executivul susţine şi transportul urban, pentru că o capitală nu se poate dezvolta fără un metrou la standarde europene’, a spus premierul.

Emil Boc a precizat că România va direcţiona anul acesta 35 de miliarde de lei pentru investiţii, iar în 2012 suma va creşte la 45 de miliarde de lei.

Contractul încheiat între Metrorex şi grupul german de construcţii Max Bogl este finanţat dintr-un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), la care se adaugă fonduri provenite de la guvernul României.

Lucrările la noua staţie de metrou vor începe în 50 de zile. Traseul are 1 kilometru şi o staţie de 0,3 kilometri, la care se adaugă un depou cu o capacitate de parcare şi întreţinere de nouă trenuri de metrou.