Preşedintele Statele Unite ale Americii, Donald Trump, a sugerat, marţi, că va desfiinţa celula de criză condusă de Mike Pence, deşi experţii spun că vârful epidemiei nu a fost încă depăşit în SUA. Acum, liderul de la Casa Albă a confirmat că celula de criză va fi dizolvată în câteva săptămâni, punctând că grupul de lucru a făcut “o treabă minunată”.

Donald Trump a mers în vizită la o fabrică de măşti din statul Arizona. Aceasta a fost prima ieşire a lui Trump după câteva săptămâni în care s-a aflat la Casa Albă. Preşedintele nu a purtat o mască în timpul turului efectuat la fabrica din Phoenix.

„Acum avem în vedere o formă puţin diferită”

“Mike Pence şi celula de criză au făcut o treabă minunată, dar acum avem în vedere o formă puţin diferită, iar această formă este siguranţa şi deschiderea. Şi vom organiza probabil un grup de lucru diferit pentru asta”, a precizat Trump. Întrebat dacă “misiunea a fost îndeplinită”, el a răspuns: “Nu, deloc. Misiunea va fi îndeplinită când totul se va termina!”

În ultimele săptămâni, liderul de la Casa Albă a fost acuzat, de multe ori, că pune în pericol viaţa americanilor prin repornirea economiei. Donald Trump le-a răspuns ferm contestatarilor săi: “Nu spun că totul e perfect şi, da, vor fi unii oameni afectaţi? Da. Vor fi unii afectaţi grav? Da. Dar trebuie să ne deschidem ţara şi trebuie să o deschidem curând.”

Vicepreşedintele Mike Pence, care conduce celula de criză ce raportează preşedintelui şi colaborează cu instituţiile medicale şi guvernatori, a declarat, marţi, că acest grup ar putea fi dizolvat curând. Administraţia Trump are în vedere finalul lunii mai, începutul lunii iunie pentru începerea tranziţiei, a menţionat el. Pence a precizat că această decizie este “imaginea progresului extraordinar pe care l-am făcut ca ţară”, scrie stiripesurse.ro.