Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pune în aplicare, joi dimineaţa, 99 de mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune.

Surse judiciare declară că, printre cei care au primit mandat de aducere se numără și mai mulți lăutari celebri, precum Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele lui Bursuc.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis Agerpres, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – prezent, 99 de persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând şi primind din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2 în valoare de 4.500 lei pe lună.

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Marți au avut loc percheziții privind infracțiuni de contrabandă cu tutun

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare marți cinci mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, începând cu luna mai 2020, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar avea preocupări de natură infracţională, oferind spre vânzare ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie, la adrese din municipiul Bucureşti, atât la domiciliile persoanelor bănuite cât şi la o locaţie folosită de acestea ca depozit, în urma percheziţiilor efectuate fiind identificată şi ridicată cantitatea totală de peste 44.000 de ţigarete provenite din contrabandă, de diferite mărci.

Totodată, a fost dispusă ridicarea, în vederea cercetărilor, a unui autoturism care ar fi fost folosit de bănuiţi în activitatea ilicită, în portbagajul acestuia fiind identificată cantitatea de aproximativ 23.000 de ţigarete provenite din contrabandă, de diferite mărci.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad