Americanii ar putea să poarte masca de protecție și în 2022, este de părere imunologul Anthony Fauci, director al Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase. Acesta a fost întrebat de către CNN dacă americanii vor trebui să poarte masca de protecție și anul viitor.

Imunologul a spus “Ştiţi, cred că este posibil să fie cazul. Depinde de ce înţelegeţi prin normalitate”.

Anthony Fauci a mai spus că, până la finalul acestui an va exista un grad semnificativ de normalitate după ”teribila povară” de anul trecut.

“Când vom ajunge la toamnă şi la iarnă, până la sfârşitul anului, sunt de acord cu preşedintele Biden că se vom apropia de un nivel de normalitate”, a precizat imunologul, care este şi consilier medical al lui Joe Biden.

Masca este esențială în SUA

Centrul SUA pentru Prevenţie şi Control al Bolilor declară că purtarea măștii de protecție este esențială pentru încetinirea propagării virusului.

Amintim că actuala administrație a insistat mai mult asupra purtării măștii de protecție față de Administrația Trump. Așadar, în luna ianuarie, președintele Joe Biden a semnat un ordin prin care purtarea măștii este obligatorie pentru cei care călătoresc între state și pe domeniul federal.