Într-un articol publicat în Die Welt, Schulz a declarat că a dat acest sfat în cursul convorbirilor pe care le-a avut săptămâna trecută cu premierul grec, care doreşte renegocierea datoriei masive a Greciei. ''I-am recomandat insistent să dezarmeze în plan verbal, pentru că nu-l ajută cu nimic'', a afirmat Schulz.

''Tsipras ar fi bine sfătuit să-şi înceteze atacurile împotriva Angelei Merkel'', a afirmat Schulz, adăugând că guvernul german este cel care, printre altele, trebuie până la urmă să-l ajute.

Germania a reiterat după alegerile care l-au adus la putere duminica trecută pe liderul Syriza, partidul stângii radicale antiausteritate, că aşteaptă din partea Greciei să-şi respecte angajamentele în domeniul reformelor economice şi fiscale.

Germania a dus greul cel mai mare în ce priveşte datoria greacă şi cancelarul Angela Merkel a exclus sâmbătă, într-un articol în presă, ''o nouă ştergere'' a datoriei Greciei, cum doreşte Tsipras. ''A avut loc deja o renunţare de bunăvoie din partea creditorilor privaţi, băncile au renunţat deja la creanţe de miliarde de euro privind Grecia'', a declarat dna Merkel în cotidianul Hamburger Abendblatt. ''Nu văd o nouă ştergere a datoriei'', a adăugat ea.

Martin Schulz, care a fost primul responsabil european primit de către noul premier grec joi la Atena, a declarat, de asemenea, că germanii nu sunt singurii sceptici în legătură cu actualele evoluţii din Grecia şi că toată Uniunea Europeană îşi pune întrebări pe această temă.

SURSA: Agerpres